terug naar vorige pagina

Vingerafdruk afnemen

Het afnemen van vingerafdrukken kan op veel verschillende manieren. Persoonlijk raad ik altijd de digitale methode aan. Digitaal is makkelijk toepasbaar, heeft een hoge kwaliteit en voor elk doeleinde te gebruiken. Door de vele mogelijkheden wat je kunt doen met de vingerafdruk, is de digitale variant eigenlijk altijd een optie waar derden mee kan werken.

Maar hoe neem je een digitale vingerafdruk  af? 
Ik ben vertegenwoordigster van het merk Funico, vandaar dat ik het even uitleg aan de hand van ons systeem.
Er zijn twee verschillende varianten scanners, een USB en een Bluetooth variant. De USB variant is windows gestuurd en met draad verbonden aan je laptop. De Bluetooth scanners kun je draadloos verbinden met je mobiel en de app draait zowel op Android als op een IOS gestuurde systemen.

Je opent het systeem en en voert de gegevens in. In het systeem kies je bijvoorbeeld om te beginnen met de duim. Leg de duim op de scanner en de afdruk wordt vastgelegd. Controleer altijd even of de afdruk geworden is zoals verwacht. Bij akkoord kun je nu direct de volgende vingerafdruk afnemen.

En dan? Hoe verstuur ik de vingerafdruk?
Als de afdrukken zijn vastgelegd kun je bij de USB variant alles opslaan in het systeem en eventueel vanuit de laptop versturen. Het grote voordeel van de Bluetooth variant is dat de bestanden ook direct vanuit de app te versturen zijn naar elk gewenst mailadres. Neem als voorbeeld dat de familie de wens heeft om de vingerafdruk op de rouwbrief te plaatsen. Dan kun je per direct de bestanden in PDF formaat naar de drukker sturen. Hoge kwaliteit en snelheid.

Waarom PDF bestanden?
In de door Funico ontwikkelde app worden de vingerafdrukken direct omgezet tot PDF bestanden. Dit wil niet zeggen dat afdrukken genomen op andere wijze niet te bewerken zijn, maar de waarde van een PDF bestand is wel;  hoe hoger de kwaliteit van de bestanden, hoe mooier het eindresultaat.

 

terug naar vorige pagina

terug naar boven

deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Volg LiefsvanHilde

Samen 1 Regel Wit
Open chat
1
Hoi,
kan ik je ergens mee helpen?
Voel je vrij om mij een vraag te stellen.

Dankjewel,
Liefs van Hilde